recept :) a reakce ...

5. prosince 2015 v 16:32 | Alape |  přišlo mi "meilem"

Vynikající recept !Současná mládež zvládá?,,,




Jak uvařit párek

Recept:
Doba přípravy: 5 minut
Počet porcí: 1 porce
Chod: hlavní chod
Druh přípravy: vaření

Ingredience:
chleba 1 kus
debrecínský párek 1 kus
hořčice plnotučná 2 lžičky
Postup přípravy:
Vložíme párek do hrnce se studenou vodou
a vaříme na mírném plameni,
dokud nepřivedeme vodu k varu.
Poté hned plamen stáhneme, aby nedošlo
k prasknutí párku.

Podáváme s hořčicí dle výběru a krajícem chleba, případně jiným pečivem.

************************
A teď vybrané komentáře:

Dobrý den, postupoval jsem přesně podle receptu, ale voda z hrnce se
všechna nevejde na talíř a chleba je potom rozmočený. Kde jsem udělal chybu?

***
Měl jsem stejný problém ale vyřešil jsem to. vodu z hrnce jsem nalil do půllitru a upíjel k párkům. dobrou chuť.

***
Doporučuji vodu využít na koupel nohou. Pokožka krásně zvláční.
Účinky potvrdilo 80 % testovaných.

***
A nepálí to?

***
Dobrého nepálí!
***
A svině se nedá!

***
Levá noha krása, na pravou to neúčinkuje? Někde jsem udělal chybu.
Levá pálila, pravá už ne.

***
Chyba musela nejspíše nastat již v postupu,
z levého párku se musí nalit voda na levou nohu a z pravého na pravou...nikoli obráceně!!!

***
Vážený kolego, nepostupoval. NIKDE v receptu není uvedeno, že byste měl párky z hrnce vyndat. Hořčice dle výběru (tuhle jsem ale
nesehnal, měli pouze plnotučnou a kremžskou) se pravděpodobně přidává do vody.

***
Asi před dvěma hodinami jsem započal
s přípravou párků dle tohoto receptu.
Před hodinou a půl začala voda vařit a mírný plamen se zatím neobjevil.
Poraďte mi prosím, jak dlouho mám ještě čekat, než se plamen objeví, abych jej mohl ztlumit. Děkuji, čekám, stále čekám.

***
Mám podobný problém, voda již byla již vyvařená, ale mírný plamen se stále neobjevil! Ačkoliv pokrm ještě asi nebyl vařený, vypnula jsem raději svůj elektrický sporák, debrecínské párky jsem ode dna odřezala nožem a nabídla
je svému kocourovi.
Až se příště zase pustím do přípravy, tak složitého pokrmu, požádám raději o dozor svou zkušenou tchýni.

***
Omlouvám se za předchozí hloupý příspěvek, kde si stěžuji, že jsem nemohla stáhnout plamen, protože se žádný ani neobjevil, a proto jsem vypnula svůj elektrický sporák a ve vaření již nepokračovala. Samozřejmě už jsem celou
věc pochopila.
Můžete sem, prosím, někdo vložit adresu webu, z kterého se dá plamen stáhnout? Zkoušela jsem hledat na www.ulozto.cz, ale tam jsem to nenašla.
Děkuji.

***
Vobec to nieje jednoduchy recept... plamen sa mi objavil az po viac ako hodine...
na jeho stiahnutie som musel privolat hasicov ..v case ich prichodu uz vobec
nebol mierny... mikrovlnku mozem vyhodit... aj s polovicou bytu

***
Pokud autor receptu myslel jakýsi vnitřní oheň, zapálení pro kulinářství, myslím, že objevení plamene, který by potom bylo možno ztlumit, souvisí s mentální energií kuchaře. Z tohoto hlediska provádím již druhý týden experiment. Sedím naproti hrnci s párky. Voda je již vlažná, ale plamen se stále neobjevuje. Došla jsem tedy k poznání, že moje zapálení pro kulinářství je velmi povrchní. Proto myslím, že tento recept je pouze pro opravdově zapálené kulináře.

***
Párky jsou dokonce jedno z jídel, které doporučuje česká biskupská konference jako vhodné ke konzumaci na Velký pátek či Popeleční středu, tedy ve dnech přísného postu. Původně to byl Velký párek, to jen pro upřesnění.

***
Když vařím dva párky, musím vodu přivést k varu dvakrát? Nebo použít dva hrnce?

***
Jestli jsem to pochopil správně, tak na jeden párek jedna voda. Ale asi bude lepší použít balenou. Ráno jsem pustil kohoutek a pořád ještě teče ta první.

***
Nejlepsi pokrm. Uvaril jsem to presne dle receptu pri veceri, u ktere jsem
se seznamil s rodici sve pritelkyne. Vsichni jsme si moc pochutnali a voda z hrnce byla vytecna. Doporucuji vyzkouset!

***
A můžu místo párků použít bůček, místo hořčice zelí a místo chleba knedlíky?
Zůstává postup stejný?

***
Můžete dát cokoli kamkoliv a furt to budou vařené debrecínské párky.

***
Máte nějaké doporučení, jak uvařit tuto na první pohled delikatesu, i pro nás, co používáme místo plynu elektrický sporák
a tudíž nemáme plamen, který bychom stáhli? Chci si tuto svěží novinku na českém kulinářském nebi také dopřát, leč takto asi nemohu.

***
Pro tento speciální případ je nutno zakoupit malou plynovou bombu s hořákem, aby
bylo co stahovat. Večeře tak vyjde cca na
1500 Kč, pokud nebudete trvat na hořáku
novém.

***
Já to vzdávám, tak náročný recept je nad mé síly!

*****************************************************************
Dělám si čistku v emailech - a toto jsem našla z března loňského roku. Vždycky mě to pobaví. Autor ani zdroj uveden nebyl. Je to zkopírovaná originál verze, bez úprav a oprav :) Tak si to užijte, stejně jako já.
Mějte se krásně.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 eva eva | E-mail | 28. prosince 2015 v 23:38 | Reagovat

Dlouho jsem se tak nepobavila. Co mi to jenom připomíná... :-)
Dík Alape

2 alape alape | 5. ledna 2016 v 12:49 | Reagovat

[1]: Evi, jsem moc ráda, že Tě to pobavilo. Já to můžu číst třeba i po sté a přesto se u toho směju, když si představím ty "situace v reálu" :-D  :-D

3 Helena Helena | E-mail | Web | 8. ledna 2016 v 14:01 | Reagovat

Ali, pukám tady smíchy, i bych věřila, že takoví lidé existují. :D  :D  :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Free counters!